Selvmassage for wellness

Hvad kan en selvmassage behandling gøre for din wellness?

 

Massage, uanset om det udføres af en massør, eller med brug af massageapparater, er en god måde at forbinde sig med din fysiske krop på. 

Selvfølgelig kan intet produkt erstattes med menneskelige hænder. Men da de færreste har råd til at få personlig massage på uge- eller månedsbasis, er et massageapparat, og/eller selvmassage, også en vidunderlig metode til at forankre dig selv i dit hjem, når behovet opstår. 

For velværet er det generelt super godt at benytte sig af enhver mulighed, der findes, for at vende “hjem” til nuet, hvor man lettere kan rydde for unødvendige lag af tanker. 

At have sit eget massageapparat kan også være en del af en personlig hjemmespa, du skaber til dig selv, og som trækker dig ind i øjeblikkelig ro og forbindelse til kroppen og sanserne.

Hvad er wellness-massage?

En wellness-massage er anderledes end en ortopædisk massage ved, at fokus er på dig som helhed, fremfor på specifikke områder med smerte eller spændinger. 

Fokus er altså på at balancere hele kroppen, berolige nervesystemet og øge cirkulationen. Du hjælper dig også med at reducere dine stressniveauer ved at fremme afslapning og frigive endorfiner, som er kroppens naturlige "velværehormoner".

Eksempler på wellness-selvmassage

Du kan f.eks. vælge at lave en hjemmeakupressur behandling, hvor du trykker på specifikke punkter på kroppen for at få den holistiske massageoplevelse.

Eller bruge nogle olier og starte ovenfra og ned:

 • Masser hovedbunden ved hjælp af dine håndflader. Herefter blidt dine ører, næsebor, pande og tindinger. Massér ansigtet i en cirkulær bevægelse.

 • Massér nu bagsiden af nakken, og når du kommer til halsen, kan du bruge en opadgående bevægelse.

 • Massér arme og ben i retning af dit hjerte, med lange strøg på musklerne og cirkulære bevægelser i leddene. Brug dine håndflader til at massere brystet og maven i urets retning.

 • Massér dine hofter, før du bevæger dig over bund og fodsåler.

 • Giv også dine hænder lidt kærlig opmærksomhed, både på håndflader og på håndryggen.

Du kan også med stor fordel bruge et massageprodukt, hvis du foretrækker at nyde massagen mere passivt og uden at skulle tænke på olier. Se f.eks. vores massagebælte til nakke og skuldre:

Fordelene ved selvmassage

Overordnet kan alle former for massage berolige angst. Hermed slår du din kamp/flugt-respons fra, som giver mere adgang til roen, der bor inde i os alle, men som for mange af os ligger bag en masse blokeringer og tankelag.

Når vi fylder os selv med kærlighed og venlighed, kan det kun smitte af på vores handlinger. Ved at bruge 10 minutter hver morgen til det, slukker du for din indre kritiker og tænder for din evne til at slappe af i den rene og rolige del af dig.

Det kan også være en god påmindelse om at nyde livet i stedet for bare at ‘mose igennem’ tilværelsen.

Andre fordele ved selvmassage:

 • Du flytter energien gennem kroppen: Om end din interesse ligger inden for reiki, refleksologi, chakraer, eller måske ingen af delene, er selvmassage en fremragende måde at fokusere på en del af kroppen, der er i ubalance.

  Nogle mærker en konstant øget kreativitet og ro, når energien flyder uforstyrret gennem kroppen. Tag eventuelt et kig i vores artikel om at lave en akupressur behandling derhjemme.

 • Øget muskelafslapning: Massage kan løsne spændte muskler og mindske muskelsmerter, så du mærker en lethed og velvære i hverdagen. I tilfælde af spændte muskler, eller knuder, kan du tage et kig på vores massageruller.

 • Forbedret søvnkvalitet: Med en selvmassage før sengetid, der fremmer følelsesmæssig balance, kan du føle dig mere afslappet og reducere søvnforstyrrelser. Efter en god nats søvn kan man også opleve øget energi og vitalitet.

 • Øget kropsbevidsthed: Ligesom yoga, kan selvmassage hjælpe dig med at blive mere opmærksom på din krop og dine spændinger, som naturligt kan føre til bedre kropsholdning og færre smerter i fremtiden.

Se alle vores massage-produkter nedenfor:

1 af 12

Tilbage til blog