Slip af med hård hud på fødderne

Slip hurtigt af med hård hud på fødderne

 

Hvis du har hård hud på fødderne, hælen, fodballen eller tæerne, skyldes det ofte gentagne tryk på området. Det gør, at et ekstra lag hud vokser over det berørte område, så du opdager en hård knude. 

Årsagen til hård hud er, at hvis du nu bærer stramme sko, går barfodet længere eller andet, vil den nydannede hårde hud prøve at beskytte fødderne bedre mod yderligere påvirkninger.

Bemærk: Hvis du ikke døjer med hård hud, men nærmere ømme fødder, henviser vi til vores artikel om hurtig hjemmebehandling af ømme fødder.

Du skal derfor ikke være bekymret for tilstanden, da de fleste nemt og hurtigt kan slippe af med hård hud med naturlige metoder derhjemme. Du kan sætte fødderne i vand et stykke tid og bruge pimpsten til at gnide den hårde hud væk.

Lad os se nærmere på det nedenfor.

    1. Læg den hårde hud i blød

Læg dine fødder i blød i 20 minutter i varmt vand. Her kan du med fordel bruge et fodspa, hvor du samtidig kan give dig selv en wellness-behandling.

Tør så med et håndklæde og se, om du kan gnide et lag af hård hud væk med din finger. Over flere omgange kan du måske fjerne alt hård hud et lag ad gangen.

 • Brug pimpsten ved hård hud under fødderne:
 • En pimpsten, eller noget sandpapir, er meget praktisk, hvis du har hård hud på bunden af dine fødder.
  Efter at have blødgjort huden, skal du gnide i en cirkulær bevægelse med et let tryk. Prøv ikke at fjerne hele hårdheden på én gang og i stedet gøre det over nogle omgange (hvor du lægger i blød og gnider, og om igen).
  Men prøv at være tålmodig og ikke at skrælle for hårdt, så du undgår unødige infektioner.
 • Epsom salt for bedre eksfoliering
 • Epsom salt betragtes som en eksfoliator. Så hvis du bruger en fodspa, er det en rigtig god metode til at blødgøre huden mere og samtidig få musklerne til at slappe af.

  Bland 2 til 3 spiseskefulde epsom salt i fodbadet, inden du lægger fødderne derned, og så bliver det pludselig meget lettere at skrælle af.
 • Apple cider-eddike for ekstra blødgørende effekt:
 • Dette er en alternativ metode til epsom salt, som du også kan prøve.
  Syreindholdet i æblecidereddike har en rigtig god blødgørende effekt, så du herved også kan skrælle et eller to lag hård hud af. Bland en opløsning af 4/5 vand og en 1/5 æblecidereddike, inden du lægger fødderne i blød. 

  Se vores fodspa-produkter her:

  1 af 4

      2. Ricinusolie eller fugtgivende fodcreme efter fodbadet

  Når du har fjernet den hårde hud, er det vigtigt at fugte fødderne for at nære og beskytte huden. Brug en fodcreme eller ricinusolie, som har gode egenskaber til at blødgøre og derefter berolige hård hud. I så fald kan du smøre 5 spiseskefulde af olien på det berørte område.

  Hvis du arbejder med noget i hverdagen, hvor du måske går meget, kan det også være en god idé at finde en creme med salicylsyre, som virker blødgørende til generel brug i løbet af dine aktiviteter.

      3. Tag sokker på for at låse fugten inde


  For ekstra fugtpleje kan du overveje at sove med sokker efter påføring af fodcremen. Det hjælper med at lukke fugten inde og maksimere effekten af cremen og hele din behandling.  Tilbage til blog