Hjemmebehandling af ømme fødder

Hurtig hjemmebehandling af ømme fødder

 

Vores kære fødder udfører en stor mængde arbejde, når vi er i gang i mange af døgnets timer, hvormed det er ganske almindeligt at få ømme fødder. 

Heldigvis er der mange måder at lindre ømme og trætte fødder på derhjemme. Men nogle gange er det en kombination af forskellige metoder, der skal til, alt afhængig af, hvor ømme fødderne nu er.

Bemærk: Hvis det er hård hud, du døjer med, henviser vi til artiklen “Slip hurtigt af med hård hud på fødderne”.


Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvornår visse symptomer kan indikere en bagvedliggende tilstand, såsom diabetes, der kræver lægelig behandling. Før du læser videre, så mærk efter, om du bør kontakte lægen omkring:

  • hævede eller smertefulde fødder over en længere periode
  • farveændringer eller sår, der ikke heler
  • eller en stærk vedvarende smerte efter en skade

1. Fodbad og fodmassage

Et varmt fodspa (med eller uden massage) kan nogle gange være den bedste og eneste kur, du behøver til at lindre ømheden.

Hvis du har et fodbad, kan Epsom-salte i badet hjælpe på ømme muskler og endda reducere hævelser i dine fødder. Tilsæt 1 kop Epsom-salt til dit fodbad, og hav dine fødder i blød i cirka 20 minutter.

Se fodspa-produkterne fra vores velvære-kollektion her:

1 af 4

 

2. Udfør strækøvelser, og hold fødderne fleksible

Du kan også prøve de følgende simple og velkendte strækøvelser:

  • Bøj dine tæer, peg dem ud, og krøl dem derefter i et par sekunder. Gentag ti gange.

  • Drej anklerne i en cirkel både med uret og mod uret.

  • Stræk dine fødder ved at skifte din vægt fra dine hæle til dine tæer ved at løfte forsiden og bagsiden af dine fødder fra jorden, mens du står op.

At gå eller løbe regelmæssigt er også en god metode til at holde dine fødder smidige og sunde. Hos nogle kan en skridttæller være en sjov måde at udfordre sig selv på og sikre, at man går nok og holder fødderne aktive.

3. Har du overvejet indlægssåler?

Nogle gange kan dine sko være synderen for ømheden. At bruge for gamle sko, eller en forkert skostørrelse, kan påvirke dine fødders sundhed.

Men hvis du hele tiden døjer med ømhed i fødderne, især når du står, går, eller dyrker sport, kan det være et tegn på, at dine fødder har brug for ekstra støtte. Speciallavede indlægssåler kan her hjælpe med at holde dine fødder stabile, mens du står eller går og hermed eliminere ømheden.

Men se, om du først kan udelukke disse typiske skoproblemer:

  • Vidste du, at gamle sneakers ikke længere giver den støtte, du har brug for? Sneakers, der bruges hver dag, støtter optimalt i omkring 6 til 12 måneder. Bare som en forholdsregel.

  • Høje sko uden ordentlig støtte kan også give ømme fødder, hvis du bruger dem tit

  • Dine fødder kan ændre sig i størrelse i løbet af dit liv, og selv når du er voksen, så tjek og tilpas størrelsen af og til. Måske er det tid til nye, mere velsiddende sko?
Tilbage til blog