Trapeziusmuskler og massage

Sådan løsner du dine trapeziusmuskler med massage

Du kender det sikkert godt, hovedet dunker og nakken er spændt helt op, du har igen glemt at rejse dig op og lave dine strækøvelser som du har fået strenge ordrer på, du mangler en løsning til at reducere din hovedpine som følge af nakkesmerte.

Hvis du tilbringer det meste af din dag bøjet over en computer, kender du sikkert alt for godt til de smerter og den stivhed, der kan komme fra stramme trapeziusmuskler. Trapeziusmusklen er en stor muskel, der løber fra din kraniebund til midten af din ryg, og den er ansvarlig for at støtte dine arm- og skulderbevægelser. Når denne muskel bliver for stram, kan det forårsage hovedpine, nakkesmerter og endda smerter i den øvre del af ryggen.

Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at løsne op for dine trapeziusmuskler og lindre smerterne. En af de bedste metoder er at få en massage. En professionel massageterapeut vil være i stand til at arbejde ud af eventuelle knuder i dine muskler og hjælpe dig med at forbedre din bevægelighed. Men hvis du ikke har tid eller penge til en professionel massage, er der stadig nogle ting, du kan gøre derhjemme for at løsne op for dine trapeziusmuskler. 

3 Gode råd

1. Brug en tennisbold: Læg dig på ryggen på et fast underlag med en tennisbold under musklen mellem skulderbladet og rygsøjlen. Læg pres på bolden ved hjælp af din kropsvægt, indtil du mærker, at musklen begynder at løsne op. Du kan også prøve at rulle bolden rundt under musklen for at løsne eventuelle knuder.

2. Lav nogle strækøvelser: Der er flere strækøvelser, der kan hjælpe med at løsne op for din trapeziusmuskel. En af dem er skuldertrækningen: Stå med fødderne i skulderbreddes afstand og træk skuldrene op mod ørerne. En anden er den sidelæns vindmølleudstrækning: Læg dig på siden med den berørte arm over hovedet og stræk den anden arm ud over kroppen og forsøg at røre gulvet foran dig. Hold hvert stræk i 30 sekunder, og gentag 2-3 gange.

3. Brug varme- eller kuldebehandling: Anvendelse af varme eller kulde på det berørte område kan også hjælpe med at lindre smerter og stivhed i trapeziusmusklen. Varmeterapi udvider blodkarrene og hjælper med at reducere inflammation, mens kuldebehandling bedøver nerveenderne og reducerer hævelsen. Prøv at bruge en varmepude, der er indstillet på lavt blus i 15-20 minutter, eller læg en kuldepakke indpakket i et håndklæde på det berørte område i 10-15 minutter. Eller kombiner massage med varme med vores nye massagepistol fra Sharper Image 


Konklusion

Der er ting, du kan gøre for at afhjælpe spændingerne. Massage er en af de bedste metoder til at løsne stramme muskler, men hvis du ikke har tid til en professionel massage, er der stadig nogle ting, du kan gøre derhjemme for at forbedre bevægelsesomfanget og lindre smerter. Prøv at bruge en tennisbold, lav nogle strækøvelser eller brug varme- eller kuldebehandling på det berørte område.
Tilbage til blog