Hurtige resultater med percussions terapi

Opnå hurtigere resultater

En massagepistol er et hightech restituerings- og smertelindrende værktøj.

Massagepistoler er et forholdsvist nyt fænomen, som bliver mere populær for hver dag der går, det bliver bl.a. brugt hyppigt af fysioterapeuter og kiropraktorer. Men virker det overhovedet? Det vil vi komme nærmere ind på i dette indslag. 

Massagepistoler anvender det som kaldes percussions terapi som er en form for høj intensiv trykmassage, der går ind og behandler muskler, led og fjerner affaldsstoffer - dette har en smertelindrende effekt på ømme muskler og led. Derfor er der også rigtige mange folk, der finder ud af, at apparatet er et rigtig godt redskab til dem, der har en aktiv hverdag samt dem, der døjer med smerter i hverdagen.
Percussions terapi er i mange år blevet brugt til behandling af smerter i kroppen hos fysioterapeuter, kiropraktorer og massører. Derfor vil du i de fleste tilfælde støde på massagepistolen hos disse behandlere. 

Hos Painhunter samarbejder vi med flere fysioterapeuter og massører landet over, da massage pistolen skåner behandlernes fingre, der ofte bliver ømme efter at give en opvarmende og dybdegående massage hvor der bliver trykket ret hårdt. 

Så hvis du er en person med en aktiv hverdag eller døjer med smerter i din hverdag, vil du derfor finde ud af at en massagepistol vil blive en af dine bedste investeringer til dato. 

Undersøgelse om massagepistolens virken

Der findes ikke nogen videnskabelig undersøgelser af massagepistoler, da produktet er forholdsvist nyt. Der blev dog lavet en undersøgelse af Journal of clinical and Dianostic Research. Undersøgelsen gik ud på, at tre grupper mennesker skulle lave den samme form for træning hvor den ene gruppe ville benytte percussions terapi i fem minutter efter træning, den anden gruppe skulle modtage 15 minutters almindelig sportsmassage og den tredje gruppe skulle intet foretage sig efter træningen. 

Resultatet af denne undersøgelse var at de to grupper der modtog percussions terapi med massagepistolen og almindelig massage oplevede en betydelig mindre ømhed i op til 72 timer efter træningen end dem der intet gjorde. 

Dem som benyttede massagepistolen i fem minutter, restituerede endnu hurtigere end massagegruppen i de første 24 timer. 

Konklussion af undersøgelsen: Percussionsterapi fra en massagepistol og massage er lige effektive til forebyggelse af DOMS (ømme muskler). Dog viser det sig at percussionsterapi er langt mere effektiv til at reducere smerterne.

Ideel til personer der træner ofte

Massagepistoler er særligt effektive til folk der træner ofte, da den kan forbedre restitutionsprocessen. Massagepistolen fungerer også godt til den opvarmende del inden en træning, da den løsner op for bindevævet, som giver dig bedre bevægelsesfrihed. 

Udover dette kan massagepistolen også afhjælpe stramhed, og i mange tilfælde kan du undgå overbelastningsskader. Derfor vil en massagepistol også være ideel til de atleter der træner op til en bestemt sportsbegivenhed. 

Hvis du også vil vide mere om massagepistoler og hvorfor du har brug for en, så kan du læse meget mere om vores populære model Sharper Image Massagepistol Pro her 

Kilde: https://www.jcdr.net/article_fulltext.asp?issn=0973-709x&year=2014&volume=8&issue=1&page=133&issn=0973-709x&id=3971

Tilbage til blog