Muskelspændinger i venstre side af nakken

Om muskelspændinger i venstre side af nakken

 

Nakkesmerter i venstre side er normalt ikke farligt. 

Det skyldes i de fleste tilfælde en træningsrelateret belastning eller at have sovet i en akavet stilling. Muskelspændinger opstår, når en muskel ikke er i stand til at ‘slippe’ helt efter sammentrækning.

Nogle gange kan der dog være en mere alvorlig årsag, hvorfor det er vigtigt at mærke efter, om smerterne er ekstra kraftige eller har stået på længe. I så fald bør du kontakte lægen for at se, om en mere alvorlig tilstand ligger til skyld for det.

Men hvorfor ligger smerten lige i den venstre side? Vi har listet nogle klassiske årsager nedenfor, som mange af os kender til.

Typiske årsager til, at det sker i den venstre side:

  • Ofte bunder ensidige muskelspændinger også i en ensidig belastning. Måske sover du ofte på den samme side og i en stilling, der ikke er optimal? Hvis hovedpuden ikke støtter nakken ordentligt, eller hvis kroppen er vredet i søvne, kan mange vågne med spændinger i den ene side.

  • Taler du ofte i telefon, hvor du holder den mellem skulder og øre på den samme side?

  • Stress og angst kan naturligvis også lede til muskelspændninger. Du behøver altså ikke at overbelaste den ene side længe under en aktivitet, hvis du er under stress, før du mærker til den ensidige spænding.

  • Nogle oplever, at den ene side af kroppen er mere stram end den anden, hvilket kan resultere i muskelspændinger på den svagere eller mere belastede side.

  • Arbejdsstilling og ergonomi har også noget at sige, især hvis du arbejder mange timer foran en computer. Man kan nemt komme til at sidde i en stilling, der favoriserer venstre side.

Er din tilstand ikke alvorlig, og ønsker du nogle tips til at behandle spændingerne eller stivheden? Vi har dedikeret en hel artikel til, hvordan du kan forebygge og slippe af med stivhed i nakken her.

Se vores produkter til velvære og restitution her.

Tilbage til blog