Massage for en sundere krop

Massage giver dig en sundere krop!

Massage er en medicinsk måde at behandle muskelspændinger, muskelafkortning og muskelknuder på.

Det kan anvendes til både akutte og forebyggende formål. Musklerne er ofte negativt påvirket af alt fra følelsesmæssige tilstande som stress, angst og vrede til monotone bevægelser og stillesiddende arbejde.

Massage øger musklernes evne til at optage ilt og gør dem mere elastiske og fleksible, men nervesystemet får også et positivt boost og forbedrer kropstemperatur, væskebalance og blodcirkulation. Desuden øges koncentrationsevnen, og mave og tarme fungerer bedre. 

Hvad sker der, når du får massage?

En af massagens virkninger er at være forebyggende. De mennesker, der har modtaget massage en stor del af deres liv, er blevet sundere og mere vitale som følge heraf.

Massage understøtter immunforsvaret, så kroppen lettere modstår sygdomme.

Hvis du har kroniske sygdomme, kan du håndtere symptomerne bedre, men selvfølgelig ikke helbrede dem. 

Her er nogle af de positive effekter af massage:

Øget blodcirkulation - Mange organer og muskelgrupper påvirkes positivt af, at der kommer gang i blodcirkulationen. Massage blødgør og gør spændte og ømme muskler elastiske. Fordi du får gang i blodcirkulationen, sænkes blodtrykket også på sigt.

Forebygger ardannelse - Massage blødgør bindevæv og forhindrer ardannelse i musklerne efter skader.

Lindre træningssmerter – Massage føles ikke kun rart, men den øgede blodcirkulation er også godt for ømme muskler. Massage mindsker også risikoen for skader under træning og hjælper kroppen med at fjerne affaldsstoffer som mælkesyre fra musklerne.

Styrker immunforsvaret - Massage øger lymfocytter, antallet af hvide blodlegemer i kroppen. Lymfocytter er de hvide blodlegemer, disse udgør den største del af det adaptive immunsystem. Med et øget antal hvide blodlegemer bliver kroppen mere modstandsdygtig over for infektioner.

Modvirker stress - Ved berøring og massage frigives "feel-good-hormonet" oxytocin. Hormonet virker beroligende og sænker både puls og blodtryk. Forskning fra Japan viser, at elever, der fik massage før eksamen, havde lavere niveauer af stresshormonet kortisol.

Fremskynder heling og restitution - Gennem massage får du en øget ilttransport til musklerne, hvilket fører til hurtigere heling, restitution og genoptræning. Ilttransporten giver en forbedret funktion og øget modstand mod belastning.

Forebygger og lindrer spændingshovedpine – en almindelig årsag til hovedpine er spændinger i skuldre og nakke. Disse muskler blødgøres ved hjælp af massage, og når du oparbejder knuder i ryg og nakke, kan lymfevæske og blod flyde bedre, hvilket frigør spændinger.

Stivhed i led og muskler - Stivhed forringer livskvaliteten generelt og fører til blandt andet søvnproblemer, ømhed og spændingshovedpine. Massage kan afhjælpe eller fuldstændig fjerne disse problemer og forbedre ens mobilitet og livskvalitet.

Endorfiner – kroppens smertestillende midler – Ordet massage menes at komme fra det latinske massa eller det græske masso "at røre ved". Produktionen af ​​endorfiner kommer, når du bliver rørt, hvilket betyder, at du er bedre rustet til at møde forskellige udfordringer og krav både fysisk og psykisk.

Reducerer angst og depression – massage nedsætter produktionen af ​​stresshormonerne kortisol og noradrenalin og øger niveauet af feel-good-hormoner som dopamin, serotonin og oxytocin. Med massage lærer du også at slappe af i kroppen, hvilket også påvirker hverdagen positivt – at kunne slappe af er en vigtig del af at mindske stress. Forskere har også vist, at massage er særligt godt for mennesker med depression og andre lidelser.

Ikke kun massage er vigtigt – at strække dine muskler får gang i din krop giver dig et boost af energi. At få massage om morgenen strækker din krop ud af søvn og gør dig klar til dagen! 

Husk fødderne!

Vi har måske en tendens til at glemme dem ind imellem. Både i hverdagen og i træningen, men vi går på dem hver dag og de skal holde sig sunde og raske hele livet. Derfor er massage og pleje af fødderne ekstremt vigtigt og derfor vil vi fokusere på tre hjælpere, der kan være med til at holde dine fødder sunde og raske. Sharper Image fodmassage med kompression giver en komplet fodmassage, som øger blodcirkulationen og giver en utrolig afslappende fodmassage, der lindrer ømme og trætte fødder. Massagen giver et behageligt kompressionstryk, der udgør en omhyggelig massage, der både masserer fodryg, såler, svang og hæle. Mærk hvordan massageknopperne arbejder, imens dine kolde og trætte fødder bliver varmet og løsnet op for spændinger. Du kan Vælge en moderat vibration for en blid massage eller mere intens styrke for meget ømme fødder. Ideel efter en træning eller aktiv dag, og giver dine trætte og ømme fødder en behagelig og beroligende massage. Fodmassagen hjælper med at restituere hurtigere. Dine fødder vil elske ekstra forkælelse med denne fodmassage, som samtidigt øger blodcirkulationen i kroppen og styrker dit immunforsvar. 

Sharper Image fodmassage med Shiatsu er også et rigtig godt alternativ! Den giver en stimulerende og dybdegående fodmassage, som lindrer en overanstrengt svang og fodsål. Fodmassagen giver en skøn Shiatsu massage med kompression, akupressur og varmeterapi, som øger blodcirkulationen i fødderne og dulmer trætte og ømme fødder. Fodmassagen kan med fordel bruges ved hælespore. Denne massageform fungerer som et langsomt pulserende pres, hvilket øger blodtilførslen og reducerer træthed og ømhed i musklerne. Massageapperatet giver et jævnt pres over hele fodens vrist.

Men pleje af fødderne er også vigtigt for din helse og velvære og her kommer Sharper Image Massager Foot Bath Soothe ind i billedet. Dette fodbad fra Sharper Image øger blodcirkulationen og giver en utrolig afslappende fodmassage, der løsner op for trætte og ømme fødder. De indbyggede massageruller giver en dybdegående fodmassage til både svang, trædepuder og hæle, så du igen er klar til alle hverdagens gøremål. Fyld vand i bassinet og varm vandet op til 37,7 grader for en beroligende komfort og smertelindring. Fodbadet har en indbygget slibesten mod hård hud og kan med fordel bruges mod ligtorne. Brug fodbadet som aromaterapi ved at tilføje aromatiske olier til badevandet. Forkæl dig selv med en spa-lignende massage for at forynge trætte fødder efter en lang dag.

Tilbage til blog