Forbedret træning med massage

Hvordan forbedrer jeg min træningsoplevelse med massage?

Det er en rigtig god ide at massere dine muskler før og efter træningen. I dag bruges massage ikke kun til afslappende formål. Massage anses for at have en helbredende effekt på både psyken og kroppen. I denne artikel vil vi udforske massage og hvordan det påvirker din træning. Du vil blandt andet kunne læse om:

 

Hvilke fordele der er ved massage

Massage og træningssmerter

Hvordan massage kan forebygge skader

 

Vi starter med at tage et kig på hvordan massage kan påvirke din træning på en god måde. Dernæst tager vi et kig på, hvordan massagen kan skabe bedre resultater under konkurrence, og hvordan du kan få råd til massagen, da du måske ikke har penge til en privat massør i fitnesscentret. 

Fordele ved massage 

Det er ingen hemmelighed, at en massage kan reducere stress og angst. Alle ved, at spændte skuldre bliver afslappede, når nogen masserer dem lidt. En af de vigtigste fordele ved massage er netop, at den virker så afslappende på os. Når vi slapper af, er det rigtig godt for kroppen. Det er noget, der kan være godt både før træning og når du er færdig med træningen. Andre interessante fordele ved massage, som du måske ikke kender til inkluderer: 

Dine muskler restituerer hurtigere 

Når du finder ud af, hvor mange sæt og reps du skal lave, indser du hurtigt, at du skal have en effektiv restitution for at kunne skabe flere gentagelser og tage din træning til næste niveau. Massagen kan være en måde at opnå dette lidt hurtigere på. Dette skyldes, at massagen fremskynder restitutionen ved at reducere træningssmerter og øger fleksibiliteten, hvilket kan hjælpe med restitutionen. Samtidig stimuleres blodcirkulationen, og det får dine muskler til at slappe af. Dette er også noget, der føles rigtig godt og kan give dig en følelse af hvile og belønning, så du så kan holde til mere. Vi vender dog tilbage til massage og restitution lidt længere nede i artiklen. Mere om det om et øjeblik. 

Øget blodcirkulation er godt for hele kroppen 

At massage stimulerer øget blodcirkulation, er en vigtig ting at overveje. Når du får forbedret blodcirkulationen, sker der meget i din krop. Du får mere ilt til hele kroppen og det er godt for alt fra dine lunger til dine muskler. Når kroppens forskellige muskelgrupper får tilført ilt på en effektiv måde, gør det at man kan holde til mere. Du føler måske, at du kan presse lidt mere på, når du træner din styrketræning og det er klart, at det kan have betydning for dine samlede træningsresultater. Så kan du træne længere og måske også lidt mere intensivt. 

 

Håndter træningssmerterne med massage 

Dette er et punkt, du bør kigge lidt nærmere på. Der er lidt forskellige syn på, hvordan massage kan modvirke træningssmerter. Når du løber en tur, kan du afslutte med at massere de muskelgrupper, som du har udsat for det hårde arbejde. Nogle undersøgelser viser, at det kan reducere risikoen for træningsømhed, for eksempel en undersøgelse, der tyder på, at massage kan reducere risikoen for træningsømhed med op til 30%. Det skyldes, at du får færre smerter i musklerne og slapper mere af. Dermed kan du opleve, at det føles lidt nemmere. Det gælder især, hvis du fortsætter med at massere, når du føler, at de muskler, du trænede ekstra hårdt, er ømme. 

Færre skader og bedre mobilitet 

Når vi er stive og oplever nedsat fleksibilitet, er der risiko for, at det fører til skader. For dem, der træner meget, er det naturligvis vigtigt at forebygge skader. Hvis du skader dig selv, kan du gå glip af mange vigtige træningspas, mens du venter på, at skaden heler. Når du masserer din krop regelmæssigt i forbindelse med træning, kan det være, at du øger din bevægelighed. Det kan derfor ses som en måde at forebygge skader på. Men det er selvfølgelig vigtigt at massere på den rigtige måde og at kombinere dette med udstrækning. 

Kan give dig færre smerter 

Massage kan få os til at opleve færre smerter. Hospitaler verden over tilbyder for eksempel i dag massage som en smertelindringsmetode. Lider du af stivhed og mærker smerter i led og muskler, kan det derfor være smart at forsøge at lindre ømheden ved hjælp af den rigtige form for massage. 

Stærkere immunforsvar er også en positiv effekt af massage 

Der er undersøgelser, der tyder på, at massage faktisk kan være godt for dit immunforsvar. Det er selvfølgelig noget, der kan have betydning for din træning. Hvis du undgår sygdom, kan du fortsætte med at træne som normalt og arbejde mod dine mål. Et stærkere immunforsvar kan være en meget vigtig faktor, hvis du vil træne jævnligt. 

Massage kan få dig i bedre humør 

Vi behøver næppe undersøgelser for at bevise, at få massage kan få dig i godt humør. Du mindsker risikoen for angst samt depression. Et godt humør er noget, der påvirker træningen på en positiv måde. Du kan endda træne mere og mere intenst. Hvis du derimod er i dårligt humør, kan det føre til, at du springer træning over, fordi du simpelthen ikke har lyst til at træne. Så vi kan selvfølgelig se, at massagen kan have stor betydning for din træning, blot fordi lysten til at træne kan stige som følge heraf. 

Hvorfor fortæller vi dig dette? 

De af jer, der har haft træningssmerter, kan helt sikkert blive enige om, at det er nemmere at træne uden smerterne. Det betyder, at en massage, der fjerner nogle af træningssmerterne, faktisk hjælper dig med at restituere og gør det nemmere at træne, hvilket i sig selv er en form for restitution. For at diskussionen skal munde ud i noget mere konkret, kan vi sige, at massage overordnet set er godt for din træning og velvære. Det kan være med til at styrke dit immunforsvar, hjælpe mod smerter, træningsømhed, give dig bedre bevægelighed med færre skader og øge blodcirkulationen i kroppen. Derudover kan massage hjælpe dig med at restituere bedre. Der er med andre ord meget, som massage gør, som kan hjælpe dig som motionist. 

Hvordan kan du få regelmæssig massage? 

Men hvordan får man den massage man har brug for? Som tidligere nævnt, kan det være svært at få råd til massagen, da en privat massør i fitnesscentret kan være meget dyrt. Men fortvivl ikke! Hos Painhunter har vi tre produkter, der kan sørge for, at du får en god massagerutine og dermed en sund restitution og sunde muskler. Det første produkt er Fit Roller med vibration fra Sharper Image. Det er en vibrerende massage-rulle, der løsner stive og ømme muskler. Den er nem at tage med overalt og perfekt til skinnebens og nakkesmerter. Går ned og arbejder i det dybe væv og rammer kroppens trigger points ligesom traditionel shiatsu-massage. Den har også tre bevægelige dele med forskellige massagehoveder, der arbejder uafhængigt af hinanden og giver en helt enestående massageoplevelse. Den store bevægelighed giver mulighed for at ramme lige nøjagtig de punkter, som er allermest ømme. Du kan bruge massagerullen på dine ben, lægge, hofter, ryg, nakke, skuldre, fødder, ja, praktisk talt overalt! Du kan bestille Fit Roller med vibration fra Sharper Image nederst her på siden.

 

Fødderne bliver tit glemt, men bliver også meget belastede under træning. Derfor har vi hos Painhunter et Fodbad med Varme og LCD-Display fra Sharper Image. Sharper Image Massager Fodbad med Varme og LCD-Display øger blodcirkulationen, og giver en utrolig afslappende fodmassage, der løsner op for trætte og ømme fødder. De indbyggede massageruller giver en dybdegående fodmassage til både svang, trædepuder og hæle, så du hurtig er klar til hverdagens gøremål.
Fyld vand i badet og varm vandet op til din foretrukne temperatur. LCD-displayet viser dig den nøjagtige temperatur, så du kan få det perfekte dyp. Fodbadet har en indbygget slibesten mod hård hud og kan med fordel bruges mod ligtorne. Med Fodbadet med Varme og LCD-Display fra Sharper Image kan du give dine trætte fødder en tiltrængt massage med de indbyggede massageruller. Mærk hvordan din svang, trædepuder og hæl langsomt løsner op efter en aktiv dag. Fodmassagen øger blodcirkulationen i dine fødder, og giver en utrolig afslappende følelse. Du kan bestille Fodbadet med Varme og LCD-Display fra Sharper Image nederst her på siden.


Den tredje lille hjælper, som vi kan anbefale er Sharper Image Massager Flex Roller Mudular. Hvis du ønsker at fremme blodtilførslen of lindre muskel- og ledsmerter, eller fokusere din massage på specifikke muskelknuder eller andre problemområder, så er den nye Mudulære Rullemassage fra Sharper Image perfekt til dig. Den kommer med aftagelige håndtag, så du kan massere hele kroppen - helt uden problemer. Rullemassageren er specielt designet i et fleksibelt materiale, som gør det muligt at massere både store og små dele af kroppen. Den kommer desuden i en kompakt størrelse, så du nemt kan have den med i træningstasken. Du kan bestille Sharper Image Massager Flex Roller Mudular nederst her på siden. 

Konklusion 

Massage og motion er to ting, der går hånd i hånd. Med almindelig massage kan du forbedre dine træningsresultater og frem for alt kan du få en mere positiv trænings oplevelse. I dag kan du selv lave meget af massagen med smarte massageværktøjer, der hjælper dig med at slappe af og forbedre blodcirkulationen i hele din krop på en professionel måde. Se bare nederst på siden og find det produkt, der passer perfekt til dig!

Tilbage til blog