Dårlig blodcirkulation i fødder og ben

Forebyg dårlig blodcirkulation i fødder og ben

 

For nogle kan en dårlig blodcirkulation opstå midlertidigt ved, at man sidder for længe i den samme position, eller hvis man er ude i meget koldt vejr. Koffein, alkohol og stress kan også medvirke til midlertidige cirkulationsproblemer.

Det kan føles som træthed i benene, lidt hævelse omkring fødderne, eller prikken efter at have siddet eller stået længe.

I andre tilfælde er tilstanden vedvarende eller opstår grundet andet underliggende. Lad lægen diagnosticere cirkulationsproblemerne, hvis du oplever mere alvorlige symptomer (f.eks. farveændringer i huden, smerter, pludselig eller alvorlig hævelse, konstant kulde, selv når kroppen ellers er varm, eller andet unormalt).

Vi kommer derfor ikke med løsninger i artiklen, men nærmere med råd til, hvordan du kan forebygge dårlig blodcirkulation i fødder og ben naturligt som en effekt af en sund daglig rutine:

    1. Regelmæssig motion og bevægelse

Hvis du sidder ned i lange perioder, er det vigtigt at ændre din siddestilling regelmæssigt. Prøv at stå op, gå lidt rundt, eller strække benene hver halve time for at forbedre blodgennemstrømningen.
Overvej at hente en app, såsom Desk Control Appen, der hjælper med at integrere mere bevægelse i din arbejdsrutine.

Ellers er regelmæssig fysisk aktivitet det bedste, du kan gøre for en god cirkulation. Aktiviteter som gåture, løb, cykling eller svømning er især godt for benene.

    2. Selvmassage til fødder og ben

Massage er også en fantastisk metode til at stimulere cirkulationen.

Til fødderne kan du tage et kig på vores fodspa-produkter. Foruden at øge cirkulationen giver vores fodmassage med Shiatsu og fodmassage med kompression et behageligt kompressionstryk og varmeterapi, der kombineres med vibrationer for at give en dybdegående massage.

Når det gælder benene, eller andre områder på kroppen, er vores flex roller et fantastisk effektivt værktøj til at øge blodcirkulationen små og store områder af benene (kan dog også bruges andre steder på kroppen). 

Apparatet, som også er velegnet til at lindre muskelsmerter, har to roterende massagehoveder, der kan massere læggene og underbenene:    3. Løft benene, når du slapper af 

Når du slapper af, kan du prøve at lægge dine ben op. Dette kan hjælpe med at reducere hævelse og forbedre blodcirkulationen i dine ben.

    4. Lav strækøvelser 

Regelmæssige strækøvelser kan forbedre fleksibiliteten og blodcirkulationen i benene. 

Yoga er en fantastisk metode til at øge blodcirkulationen på blot et par minutter i takt med, at du nedsætter stressniveauet. Alternativt kan du prøve disse øvelser, der målretter lårene, læggene og anklerne:

  • Lårene: Stå med fødderne med skulderbreddes afstand fra hinanden, og hold den ene hånd på væggen, imens du tager fat i venstre fod bagfra med den anden hånd. Træk foden op og ind til dig, til du mærker et stræk. Hold positionen, og gentag på den anden side.

  • Læggene: Stå med fødderne i skulderbredde fra hinanden, og bøj dig fremover med hoften, mens du holder ryggen ret. Lad hænderne hvile på gulvet foran dig, og hold strækningen så længe, du vil.

  • Anklerne: Sæt dig på en stol med fødderne i gulvet, og roter anklerne fremad, bagud, indad og udad.

    5. Undgå stramt tøj 

Det giver måske sig selv, men faktisk er det en dårlig vane hos mange mennesker. Undgå at bære stramme bukser eller sko, der kan begrænse blodgennemstrømningen.

Se alle produkter til velvære og restitution.

Tilbage til blog