Behandling med varme, kulde og massage

Behandling med Varme, kulde og massage

Vidste du, at der er nogle få ting, du kan gøre for at lindre smerter og fremme heling ved hjælp af varme, kulde og massage?

Varme kan f.eks. bruges til at hjælpe med at slappe af i musklerne og lindre smerter. Det kan også øge blodgennemstrømningen til området, hvilket kan fremskynde restitutionen. Kulde kan hjælpe med at reducere inflammation og dulme smerte. Massage kan hjælpe med at slappe af i musklerne, øge blodgennemstrømningen og mindske smerten.

 

Vores anbefaling

 

Varmeterapi bruges typisk til skader eller belastninger, der er ældre end én (1) dag. Køleterapi bruges typisk til nyligt sårede eller betændte skader eller belastninger.

Hvis du er usikker på, hvilken behandling du skal bruge, skal du kontakte din læge.

Når du bruger varme- eller kuldebehandling, må du aldrig lade behandlingen stå på i mere end 15 minutter ad gangen, da dette kan føre til vævsskader. Hvis det er nødvendigt at massere området, skal du sørge for at bruge et blidt tryk. Du må ikke massere området, hvis det er hævet eller har blå mærker.

Hvis du er gravid, har diabetes eller tager blodfortyndende medicin, skal du tale med din læge, før du bruger varme, kulde eller massage.

 

Overbelastning som skade

Når du træner, er det typisk i sæt eller med intervaller såsom 3x10 sæt eller 60 sekunder ved hver maskine. Men f.eks. når du ved håndvægte øger vægten fra 10 til 15 kg og forsøger at vedligeholde dine sæt, så udsætter du din krop for en form for ekstraordinær overbelastning, denne overbelastning kan for nogle være nemt at ignorere, for andre vil den øjeblikkeligt give faresignaler fra kroppen som får dig til at begrænse intensiteten. Du kan næsten ikke undgå at opleve overbelastning, da det er fundamentet i næsten enhver form for træning, uden overbelastning kan du aldrig rykke dig fremad. Men når den overbelastning rammer dig, er det først med hjælp af kompression og kulde og senere varme og massage, som vil gøre at du hurtigt kommer dig og giver dine muskler en god vej fremad.

Sharper Image Pro+ Hot and Cold

Vi vil derfor gerne promovere vores nyeste massagepistol fra Sharper Image, som har patenteret varme- og køle-funktion fra 3 til 46 grader med kun 15 sekunder i skift fra den ene temperatur til den anden.  

Referencer

Massage med varme og kulde er blandt andet anbefalet af sundhed.dk

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/sygdomme/sportsmedicin/oemme-muskler-efter-traening/ 

 

Apoteket.dk har desuden skrevet en fin guide omkring kulde som behandlingsform

https://www.apoteket.dk/sundhed/sport/saadan-bruger-du-is-og-kulde-ved-sportsskader-og-andre-skader

Relaterede produkter 

Tilbage til blog