Akupressur behandling derhjemme

Lav en effektiv akupressur behandling derhjemme

 

Akupressur er for nylig blevet en stor wellness-trend, men faktisk har behandlingen eksisteret i tusinder af år. 

Den kinesiske praksis er en form for massage terapi, der anvender tryk på specifikke punkter fordelt på hele kroppen. Punkterne er kendt som akupressurpunkter eller “akupunkter”.

Behandlingen kan både laves med egne fingre og hos en professionel behandler. Har man ikke råd professionel behandling, er værktøjer som terapeutiske massageprodukter ligeledes gavnlige til en hjemmebehandling. Da behandlingen er mildere end akupunktur, kan den let udføres i dit eget hjem for at fremme velvære, lindre smerter og reducere stress naturligt. 

Nogle af de mest populære problematikker, som akupressur kan hjælpe dig med, er:

  • Stress og angst - som et meget populært middel til at fremme afslapning
  • Søvnproblemer - så din energistrøm flyder mere harmonisk før sengetid
  • Muskelsmerter og spændinger ( … hvis det dog er akut, eller du har kraftige smerter, henviser vi til at konsultere med en professionel)

Desuden viste en undersøgelse af 59 sygeplejersker i Sydkorea, der fik akupressur i 15 minutter om dagen i tre dage, at praksissen både reducerede stress, træthed og angst. 

Hermed er det også vigtigt at huske, at det er ved den regelmæssige brug, at den bedste effekt opnås. Så lad os hurtigt gennemgå, hvordan du udfører akupressur i komforten af dit eget hjem – og hvordan vores produkter kan hjælpe dig i processen.

Hvad er akupressur massage?

Akupressur er som sagt en gammel metode, der stammer fra traditionel kinesisk medicin. Her anvender man tryk på bestemte punkter for at påvirke energistrømmen med formålet om at fremme helbredelse, lindre smerter og opnå afslapning. 

Ligesom mange andre behandlinger i traditionel kinesisk medicin, er målet her at støtte bevægelsen af Qi’en (energien) eller livskraften inde i kroppen. Hvis den flyder harmonisk i kroppen, så har du det godt. 

Princippet er faktisk meget enkelt, hvis man tager det helt ned på jordniveau. Der hvor du spænder, eller hvor det gør ondt, trykker man, og så forsvinder smerten eller spændingen i en eller anden grad. Dog er det vigtigt at fokusere på akupunkturpunkterne (eller akupunkterne), da de er mere påvirket af energistrømmene. De er placeret langs energibanerne (også kendt som meridianerne).

I konventionel vestlig medicin ser man en smule anderledes på akupressurens virkning. Her ser man mindre på det som en visdom, og mere som en behandling, der påvirker bestemte nerver for at opnå en afslappende og terapeutisk virkning. Ifølge andre teorier taler man også om virkninger på lokale væv, hjernefunktion, neurohormonal aktivitet, mm.

5 trin i din akupressur-hjemmebehandling

En massør ville bruge fingre, knoer, tomler og albuer for at påvirke og trykke på de samme punkter. Men hvis du vil udøve din egen behandling, kan du med trykmassage opnå de samme resultater:

  1. Identificer trykpunkter: Hvilke akupressurpunkter på din krop vil du gerne stimulere? Find en akupressurguide eller terapeutisk vejledning for at identificere de rette punkter.

  2. Find dit bedste spot i hjemmet: Hvad er det mest rolige og behagelige sted i dit hjem? Ofte er det en bestemt stol, sengen eller måske din yogamåtte. Prøv at finde ind i en afslappet kropsholdning, og se om du kan fremkalde en følelse af gode vibrationer i kroppen.

  3. Anvend tryk: Brug dine fingre, tommelfinger eller akupressur-produkter til at give et jævnt tryk på de valgte punkter. Start med let tryk, og øg gradvist intensiteten, indtil du føler en mild smerte eller ubehag. Husk at lægge mærke til kroppens signaler.

  4. Hold trykket: Hold trykket på hvert punkt i 1-2 minutter eller efter behov. Dette giver tid til at stimulere energiflowet og opnå de ønskede fordele.

  5. Slap af: Efter at have behandlet de ønskede områder, skal du tage dig tid til at slappe af og trække vejret dybt. Det hjælper med at forbedre behandlingens effektivitet og fremmer generel afslapning.

Som sagt er det en god idé at gentage behandlingen dagligt, eller som nødvendigt, for at opnå de bedste resultater. 

Vores specialdesignede fodmassage med akupressur kan gøre din selvbehandling lettere ved at tage sig af fødderne, så du ikke skal være aktiv i denne del af behandlingen:

Hertil kan vores Shiatsu massage kollektion i højeste kvalitet relateres til akupressur produkter, da de deler lignende teknikker og mål i forhold til at anvende tryk for at stimulere kroppens naturlige helbredende processer. F.eks. virker vores genopladelige Fit roller med vibration ved at arbejde i det dybe væv og ramme kroppens triggerpunkter, og hertil kan den bruges overalt på kroppen.

 

Opdag vores Shiatsu-produkter her:

1 af 3

 

Tilbage til blog